Ons verhaal

Ik ben Thomas de Jong, financieel professional en zelfstandig ondernemer voor OAMKB Friesland. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin, mijn twee broers zijn ondernemer en mijn vader was ook ondernemer. Zelf ben ik 19 jaar in loondienst geweest en ik ben een aantal keren gewisseld van werkgever. In mijn werkzaamheden van de laatste jaren kwam ik steeds meer mezelf tegen. Ik wilde vaak sneller dan mijn werkgever en omgeving schakelen, ik wilde vooruit. Hierdoor had ik geen voldoening meer als werknemer. Daarnaast miste ik de vrijheid die het ondernemerschap biedt. Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, ik ga het liefst vol aan de slag en als ik tussendoor iets privé kan doen pik ik dat ook graag even op.

Studies

Opsomming van mijn werkzaamheden

In de laatste decennia heb ik voor vele uitdagingen gestaan, laat ik even een kort overzicht geven van de werkzaamheden die ik zoal voor mijn opdrachtgevers heb verricht:

Ik was verantwoordelijk voor het samenstellen van de accountantsproducten en advisering van klanten. Ik hield me bezig met het samenstellen van accountantsrapporten van de complexere administraties, de aangiften omzetbelasting, inkomsten- en vennootschapsbelasting. Ik gaf advies aan klanten op het gebied van administratieve processen en bedrijfsstructuren.

Klanten en collega’s heb ik begeleid met online financiële pakketten. Ik was verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van de assistenten accountant, ik moest de jaarrekeningen die zijn samengesteld door de assistenten accountant screenen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de implementatie van financiële en rapportage software, het samenstellen van bedrijfseconomische producten, het ontwikkelen van bedrijfseconomische producten in Microsoft Excel, ontwikkeling en controle van het bedrijfseconomische programma (BAS) evenals ondersteuning van de bedrijfskundigen. Ik heb ervaring met ZZP-ers tot aan bedrijfsstructuren met pakweg 20 B.V.’s tot 50 werknemers.

Ondernemers zijn ook mensen

Naast mijn professionele werk bekleed ik verschillende vrijwilligersfuncties. Momenteel zijn dit Schaduwraadslid Christenunie Tytsjerksteradiel, Diaken CGK kerk en vrijwilliger bij het Lokaal Loket. Daarnaast hebben wij thuis drie pleegkinderen. Iets betekenen voor een ander is dankbaar werk. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten, wandelen en tuinieren. Als we op vakantie gaan, gaan we vaak of naar de waddeneilanden of naar mooie oude steden.

Wat kan ik voor jou betekenen?

In principe kunnen alle ondernemers bij mij terecht. In de dienstverlening die ik bied komen de ondernemers die behoefte hebben aan intensief contact en ondernemers die een sparringpartner zoeken het beste tot zijn recht. Ook ondernemers die twijfelen aan de meerwaarde van boekhouder of controller op de loonlijst kunnen door de nieuwste tools tijd en kosten besparen. Ik blijf altijd up to date in kennis en de administratie, ik houd niet alleen van meedenken maar ook van omdenken.